nbuu.com | Trial keskustelupalsta

Trial-aiheista keskustelua
It is currently Fri Jan 18, 2019 5:48 am

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Trialin perustesti
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 7:01 pm 
Offline
Mekaanikko

Joined: Wed Jun 30, 2004 7:06 pm
Posts: 1782
Location: Espoo
En muista julkaistiinko tämä täällä jo aiemmin, mutta tässä nyt joka tapauksessa.

Muutama vuosi sitten määrittelimme Lassen kanssatrialin perustestin, jonka tarkoituksena on olla jonkinlainen mittari sille uskaltaisiko vapaa-luokan tapahtumaan osallistua. Tätä on testattu koekaniineilla, jotka kaikki ovat jääneet henkiin. Testi toiminee myös jonkinlaisena suuntaviivana siitä millaisia asioita alussa olisi hyvä hallita.

Muutamia huomioita:
- keulan nosto ruudusta ruutuun vaikeutuu kun ruutujen välimatka on lyhyt. Pidemmällä välillä sen voi suorittaa väärin kytkimen ja kaasun avulla, jolloin keulaa ei ehdi saada alas ajoissa lyhyellä välillä. Koko temppu tehdään siis kropalla, ei moottorilla.
- kuormalavoja ei kaikilla ole kotimetsässä tai kotipihalla, mutta käytä jotain vastaavaa. Omaksi iloksi tehtävänä mitat eivät ole niin tarkkoja. Mieluiten ei pelkkä porras tai mäki, vaan sellainen jolta on tultava lyhyen matkan jälkeen alas. Tarkoitus ei ole ajaa siihen viittäkymppiä joilloin mahdollinen kaatuminenkin tapahtuu vasta metrien päässä esteen jälkeen, vaan tulla hallitusti, keula ylös jaloilla, jaloilla jousto että takarengas pääsee nousemaan ylös, ja hallitusti tasapainossa alas.

Tarkoitus olisi joskus laatia "ylemmän tason" testejä myös.

TSir + Lasse


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 08, 2011 3:13 pm 
Offline
Aloittelija

Joined: Tue Jun 01, 2010 8:29 pm
Posts: 55
:D

nostetaanpa... kun kerran on muitakin noviiseja.

mites ne "jatkokurssit"?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 12, 2011 8:48 pm 
Offline
Mekaanikko

Joined: Wed Jun 30, 2004 7:06 pm
Posts: 1782
Location: Espoo
Hyvä kun muistuttelet, enpä taas muistanut koko asiaa. Pitää koittaa laittaa hommaan vähän vauhtia. Nyt syyspimeillähän voisi hyvinkin vähän naputella kun treeneitkin täytyy lopetella aikaisemmin.

TSir


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Trialin perustesti
PostPosted: Thu Oct 16, 2014 1:29 pm 
Offline
Uudehko käyttäjä

Joined: Tue Sep 02, 2014 6:35 am
Posts: 7
Location: Tamepre
Taas olisi syyspimeät ja ihan kiusallaan nostelen :)

Huippu löytö arkistoista just tämmöselle alle 10h ajaneelle. Onko vastaavia perustestejä enemmänki vaikka ulkomailta?

Jotenkin voisin rakentaa noiden ympärille jonkun henkilökohtaisen treeniohjelman tms tasomittarin et uskaltaa sitten johonkin luokkaan ensi keväällä 8)
Onko kisojen esteissä jotain systemaattisuutta, käytäntöjä just et yli tietyn korkeuden ei mennä kyseisessä luokassa ja joku tietty tekniikka pitää olla hallussa, tilankäyttörajoja yms vai? Ei varmaan ole ihan niin mustavalkoista, mutta kerta tossa ylempänä on pohdittu muillekin luokille testejä, niin jotain mittareita ilmeisesti on? Mistäs niistä voi lukea? Ehkäpä radanteko-ohjeiden kautta suuntimia, mistäs niitä löytää ja taas englanniksi olevat käy?

Mistäs treeniohjelmia löytyis ja taas taas englanniksi olevat käyvät passelisti?

Kai jotain itekin googlella löydän ja varmaan pitäisi vaivautua vähän enempi ennenkuin tulvii joka paikka...mutta kun yhteen paikkaan koosteet on aina hyviä ja en vaan haulla löörä. Onko siis joku tehnyt jo tämmöistä?

Muutenkin ohjeet ensikisaajalle ois näppärät vai pitääkö kaikki tieto kisaan osallistumisesta hakea kerhon kautta? Tuumiskelen täällä vain, että miten alas osallistumiskynnystä voikaan laskea :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Trialin perustesti
PostPosted: Fri Oct 17, 2014 7:34 pm 
Offline
Mekaanikko

Joined: Wed Jun 30, 2004 7:06 pm
Posts: 1782
Location: Espoo
Eipä ole tullut jatkettua tuota, valitettavasti. En muista törmänneeni vastaavaan muualla. Kertokaa jos joku on nähnyt.

Kisoissa eri luokkien vaativuusasteissa en ole huomannut mitään sellaista systemaattisuutta kuin kirjoitat. Jaksojen tekijöille syntyy jonkinlainen käsitys siitä mitä voi olla millekin luokalle. Välillä osuu paremmin, välillä huonommin kohdalleen. Keskimäärin kuitenkin hyvin. Eri ajopaikat ovat luonteeltaan hyvin erilaisia, vaikeudet tulevat eri asioista eri paikoissa. Karkeasti yleistäen: Tervakoskella jaksot eivät yleensä näytä miltään, mutta pinnoja tulee. Takarenkaan edessä on aina jokin kiusa, juuri, kivi, kanto, mitä tahansa. Kivien välinen etäisyys on juuri se hankalin trialpyörälle. Joku on varmasti asetellut ne niille paikoille. Kirkkonummella Vuohimäessä on lähinnä kivikkoa ja kalliota, maapohja on ajettu pois vuosien saatossa. Liukkaalla vaikeutta riittää helposti, helteellä vaikeus tehdään isoilla paikoilla. Nokialla on erilaista kivikoa jossa helposti joutuu kantamaan pyörää, tai lohkareikkoa jossa on mieletön pito mutta linjan on osuttava kohdalleen. Hyviä maapohjarinteitä löytyy lähinnä Tervakoskelta.

Kerhojen omissa tapahtumissa päsee parhaiten alkuun. Siellä näkee suuntaa millaisia kunkin luokan jaksot ovat. Omalla ajovuorollaan voi sitten ajaa joko jotain tiettyä luokkaa tai sitten valkkaa sieltä itselleen sopivan ja mieluisan reitin. Tällöin tietysti pinnoja tulee jos samalla tuomaroidaan, mutta mitäs valiä sillä on kun on kyse jakosojen teon, tuomaroinnin ja ajamisen harjoittelusta.

Treenimateriaalia kasasin joskus ja kuvittelin että täällä ne olisvat olleet jossain ketjussa, mutta eipä näkynyt pikaisella selauksella. Taisivat olla muinaisessa finntrialissa. Pitäisi kasata uudestaan materiaalia yhteen paikkaan ja vaikka luoda materiaalille oma ketju, tyylin nykyinen "trialvideota netissä".

Jos nyt muistelen mitä on olemassa, niin ainakin nämä:
- http://www.trialscentral.com/forums/ on Trials Centralin foorumi, siellä on oma osio ajotekniikalle. Englanniksi.
- Ryan Youngin DVDt, niitä on kaksi erilaista. Ensimmäinen osa aloittelijalle. Googlaamalla löytynee mistä saa ostaa. Ja löytynee linkkejä nettiversioihin.
- Tommi Ahvala ja Mark Manniko on tehnyt opetus DVDn, googlaamalla löytynee. Tommihan löytyy täältäkin, tunnus tahvala, yksityisviestillä voinee kysäistä.
- kirjoista paras lienee Bernie Schreiberin Observed Trials. Googlaamalla voinee löytyä vielä uusiakin. Suomessakin niitä on useampia, kannattaa kysellä. Omani on ollut lainassa jo joitain vuosia. On minusta edelleen käypää kamaa vaikka on twin shock aikakaudelta. Perustekniikat toimivat edelleen.
- muutakin kamaa on, kun aloitat googlaamisen, löytyneistä linkeistä löytyy vinkkejä lisämaterialiin ainakin youtubessa.
- melkein kaikkihan on netissä jaossa ilmaiseksi, monella on käsitys että netissä saa varastaa surutta. Suosittelisin kuitenkin hankkimaan omat kappaleet jos materiaali kiinnostaa. Muuten voi jäädä jatkossa tarjonta tosi vähäiseksi jos kaikki on jaettava ilmaiseksi. Linkkejä ilmaisjaettuun maksulliseen materiaaliin en haluaisi täällä nähdä.

TSir


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Trialin perustesti
PostPosted: Fri Oct 17, 2014 8:47 pm 
Offline
Mekaanikko

Joined: Wed Jun 30, 2004 7:06 pm
Posts: 1782
Location: Espoo
Tässä on pikaisesti koottuna materiaalia jota minulla oli omalla levyllä. Linkki on hakemistoon, osa on dokuja, osa videoita. Mitään kuvauksia ei vielä ole. Tarkoitus on luoda MP-taidon sivulle alasivu opetusmateriaaliin. Tällä nyt pääsee kuitenkin alkuun, toivottavasti. https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

Videomateriaali on Trials Centralista joskus vuosia sitten.

TSir


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Trialin perustesti
PostPosted: Fri Oct 17, 2014 9:53 pm 
Offline
Mekaanikko

Joined: Wed Jun 30, 2004 7:06 pm
Posts: 1782
Location: Espoo
Nyt oppimateriaalia on kerätty yhteen paikkaan, suora linkki sinne on http://www.mptaito.fi/oppimateriaalia-ajamiseen Se on siis MP-taidon sivuilla, valitse vasemmasta valikosta Oppimateriaalia ajamiseen jos haluat mennä sinne kerhon pääsivun kautta. Perustan erikseen ketjun oppimateriaalille, jatketaan tätä keskustelua siellä ettei tämä trialtesti ketju rämety.

TSir


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php